Gość Grzegorz
zaloguj się aby wysłać email
|
| Kiedy dzieciaki mogą zaczynać przygodę ze ścianką? |
2009-09-10 04:05 |
Hej, Moja córka ma dopiero 3 lata a już samodzielnie (czytaj rodzic nie zauważył) zaliczyła ścianki o wysokości 3m (czym wzbudziła przerażenie mamy). Tu gdzie teraz jestem, każdy plac zabaw ma ściankę. Kolega, który się trochę wspinał, mówi że mała ma talent. Od zawsze (zanim jeszcze zaczęła chodzić) była z niej niezła małpka.
Czy warto zaczynać z takim dzieciakiem? Z tego co wyczytałem na Kole (najbliżej nas, gdy mieszkamy w Polsce) sekcja posiada dzieciaki w wieku lat 7.
Dodam, że nie mam jakiś ambicji robienia z dzieciaka supersportowca. Szukam zajęcia, które sprawiałoby dzieciakowi radość, a mi przy okazji dało radochę (sam chciałbym spróbować ścianki).
Pozdrawiam Grzesiek |
|
|
|
| |
|
Użytkownik lamia
 Senior Oklaski: 2
|
| Re: Kiedy dzieciaki mogą zaczynać przygodę ze ścianką? |
2009-09-10 10:50 |
Witam, zajęcia na ściance z dzieckiem to bardzo fajny pomysł. Pytanie tylko, czy w tym wieku to nie jest za wcześnie. Radziłabym skonsultować się z ortopedą i zapytać, czy taki wysiłek nie zaszkodzi dziecku w zrównoważonym rozwoju. Są przecież takie sporty jak tenis, których dzieci nie powinny za wcześnie uprawiać, ponieważ niszczy im to kręgosłup. Pozdrawiam |
|
|
|
| |
|
Użytkownik b.koczara
 Nowicjusz Oklaski: 0
|
| Re: Kiedy dzieciaki mogą zaczynać przygodę ze ścia |
2011-12-13 23:03 |
Mój synek zaczynał jak miał 4 lata, kupiłam mu specjalną uprząż zintegrowaną, sama go asekurowałam zarówno w skałach jak i na ściance. Bardzo mu się podobało. Wspina się do tej pory ma teraz prawie 10 lat i naprawdę ma z tego wielką frajdę. Pozdrawiam Beata |
|
|
|